Αιτίες αποτυχία μικροσκόπιο

Α, και μέθοδος επαλήθευσης βάλει στάνταρ σκαλιστά πόδια γραμμή τοποθετούνται σε σκληρότητα μετρητή (ή μικροσκόπιο), του σταδίου έργου, έλεγχος Shi πρώτη ρυθμιζόμενο καλό εστιακό μήκος, στο όραμα του προσοφθαλμίου εντός ή οθόνη προβολής Shang μπορεί να διευκρινίζει να δείτε τυποποιημένη γραμμή σκαλιστά πόδια της γραμμής σκαλιστά, και προσαρμογή και προσοφθάλμιο εντός του σκαλιστά γραμμή συμπίπτουν, τότε θα αναγνώσεις μικροσκόπιο σκαλιστά γραμμής και τυποποιημένη γραμμή σκαλιστά πόδια σκαλιστά γραμμής για σε σχέση , θα πρέπει τουλάχιστον στο εύρος μέτρησης ολόκληρο από 5 ένα διάστημα παράγραφος για μέτρηση της παραγράφου χρονικό διάστημα σε σύγκριση 3 φορές, αποτελέσματα πάρτε 3 φορές σε σύγκριση του μέσου όρου, τα σχετικά λάθη w από Xia τύπος για τον υπολογισμό:

W =(Li-L) /L×100%

Τύπος: σφάλμα W--(mm), Li--μια ανάγνωση μικροσκόπιο σύγκριση του το μήκος μετράται, (εγώ = 1 ~ 5), L--πρότυπο σταυρόνημα κλίμακα σύγκριση πραγματικό μήκος (mm).

Ανάγνωση μικροσκόπιο κλίμακα συγκρίνει παράγραφο προς παράγραφο όπως περιγράφεται παραπάνω, το σφάλμα δεν υπερβαίνει το ± 0,5%.

Δεύτερο, αιτίες αποτυχίας και τη ρύθμιση

1. μικροσκόπιο σαφές συννεφιά

Ο κύριος λόγος: φακός βρώμικο ή μουχλιασμένος.

Αντιμετώπιση προβλημάτων: όταν υπάρχει σκόνη ή βρωμιές στο φακό, χρησιμοποιώντας πινέλο, φτερό πτώση, στη συνέχεια, με φακό χαρτί ή με βαμβάκι βουτηγμένο σε αλκοόλ ή αιθέρα, σκουπίστε προσεκτικά κατά μήκος μια κυκλική πορεία, αλλά δεν σκουπίζουν την απώλεια υγρών.

2. δεν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα η εσοχή στην άκρη καθρέφτη

Ο κύριος λόγος: κάποια χαλάρωση του φακού.

Αποβολή: η στερέωση του φακού είναι χαλαρό και πάλι.

3. μια ανάγνωση μικροσκόπιο τιμή της κλίμακας και της κλίμακας του μετρητή δεν συμπίπτουν

Ο κύριος λόγος: φακό φακούς χαλαρά φακό ή αντικειμενικός φακός σωλήνα φλάντζα στη σύνδεση έχει χαθεί, οι αλλαγές εστιακό μήκος.

Αποβολή: ο αντικειμενικός φακός στερέωσης, εάν λείπει εκτοξευτήρα ύδατος, και μετά κόλπα με το πάχος, με κατάλληλο ροδέλες, για ελάχιστη θέση σφάλμα βαθμονόμησης.

4. ένα μικροσκόπιο ανάγνωση κλίμακα τιμή μεγαλύτερη από την κλίμακα του μετρητή

Ο κύριος λόγος: αύξηση βαρέλι του φακού, μπορεί να είναι χαλαρό σωλήνα αρθρώσεις.

Αντιμετώπιση προβλημάτων: ξανασφίξτε συνδετικό σωλήνα.

Μικροσκόπιο ανάγνωση θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά, πολύ καιρό, μπορεί να τοποθετηθεί στο στεγνωτήρα καλούπι ανόδου. Χρησιμοποιήστε τη διαδικασία για να απαλά, για να μην βλάψει το μικροσκόπιο, να επηρεάσει την ακρίβεια μέτρησης και διάρκεια ζωής.